zaterdag 22 januari 2022

Kritiek op voorstel van Conner Rousseau: “Geen enkele meerwaarde”

Wie op kamp gaat deze zomer wordt aangeraden om zich te laten testen op het coronavirus. Conner Rousseau wil die test verplichten.

Conner Rousseau (Vooruit) wil dat coronatests voor zomerkampen van een jeugdbeweging of een sportclub verplicht worden. Volgens Rousseau dreig je besmettingen die nu op school gebeuren zomaar in de kampen binnen te laten.

De jeugdverenigingen kunnen geen begrip opbrengen voor het voorstel van Rousseau. Volgens hen is het opgestelde protocol voldoende en heeft dat vorig jaar zijn nut bewezen.

Het verplicht testen is volgens Scouts en Gidsen Vlaanderen duur, ingewikkeld en zal ervoor zorgen dat er minder kinderen naar de kampen komen.

“Een verplichte test biedt geen meerwaarde ten opzichte van de veilige protocollen die we nu al hebben uitgewerkt en zouden zelfs irrelevanter zijn dan een dagelijkse test voor vertrek naar school.”

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) liet al weten dat het niet realistisch is om testing in te voeren. De kostprijs zou 100 miljoen euro zijn.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws