zaterdag 13 augustus 2022

Kunnen we dit weekend genieten van zonovergoten terrasjesweer? Frank Duboccage geeft uitleg

Zaterdag 8 mei mogen de terrassen heropenen. Veel mensen willen daar dit weekend meteen van genieten, maar het weer lijkt België niet echt goedgezind.

Hoewel zaterdag droog start met zonnige perioden, komt er een regenzone onze richting uit. Die regen zou volgens weerman Frank Duboccage pas in de tweede helft van de namiddag, rond 15 à 16 uur, ons land verlaten.

“De meeste regen is voor het westen van het land”, vertelt Frank Duboccage bij HLN Live. “Hoe meer richting het oosten, hoe groter de kans dat de regen nog best gaat meevallen.”

“Het wordt nog niet echt een schitterende dag met temperaturen aan het einde van de dag maximaal rond 16 à 17 graden”, aldus de weerman.

Zwoel

Wordt het zondag dan beter? Het wordt in ieder geval een stuk warmer rond zo’n 26 graden. Omwille van de hoge luchtvochtigheid zal het zwoel aanvoelen. “Er kunnen eerst wel enkele regen- of onweersbuien aanwezig zijn in het westen van het land”, waarschuwt de weerman.

“In de loop van de ochtend wordt het droog en komt de zon tevoorschijn. Tegen het einde van de dag is er opnieuw kans op regen en onweer, maar er zullen sowieso periodes zijn dat het zonnig en warm is op veel plaatsen in ons land”, aldus Frank Duboccage.

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws