maandag 8 augustus 2022

Luc Appermont heel duidelijk tegen Bart Kaëll: “We moeten elkaar leren loslaten”

Bart Kaëll en Luc Appermont zijn al meer dan veertig jaar samen. Ze kunnen geen moment zonder elkaar.

Luc Appermont (71) en Bart Kaëll (60) waren afgelopen weekend te gast in ‘De Boshut’, het Radio 1-programma van Annemie Peeters. Ze vertelden er over hoe ze niet zonder elkaar kunnen leven, maar zich er wel op voobereiden.

“Als we lang uit elkaar zouden zijn, dan functioneer ik niet meer. Soms staan we stil bij die gedachte van wat gebeurt er later”, vertelt Bart. Vooral Luc, die elf jaar ouder is, vindt het belangrijk erover na te denken.

Loslaten

“Ik probeer hem te attenderen op het feit dat wij elkaar moeten leren loslaten. Dat oefen ik alle dagen in. Van materiële dingen heb ik al afstand van kunnen nemen. Ik heb ze, maar het is niet zo dat mijn wereld instort als dat er niet meer is. Maar als hij er niet meer zou zijn …”

Dat oefenen doet Luc door z’n gedachten te overtuigen van het feit dat iedereen alleen op de wereld komt en alleen moet vertrekken. “Ik heb het daar moeilijker mee”, geeft Bart toe. “We kunnen het nog een beetje voor ons uitschuiven, maar ik probeer nu al te lezen over bijvoorbeeld dementie.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws