woensdag 28 september 2022

Maaike Cafmeyer en Ella-June Henrard winnen opvallende prijs

Actrices Maaike Cafmeyer en Ella-June Henrard hebben gisteren een prijs gewonnen op het Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres. 

Op 20 en 21 september vindt de elfde editie van het Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres plaats. Actrices Maaike Cafmeyer (49) en Ella-June Henrard (29) wonnen er een opvallende prijs, de Pi-kwadraatprijs. Die ontvingen ze voor hun “geweldloze, maar moedige en krachtige inspanningen tegen het onrecht van grensoverschrijdend gedrag”, klinkt het op het evenement, aldus HLN.

Het congres vindt om de twee jaar plaats en is een bijeenkomst om goede praktijken en nieuwe kennis te verspreiden. De Pi²-prijs is bijvoorbeeld voor psychiatrische innovatieve initiatieven. Maaike en Ella-June wonnen die prijs voor hun inspanningen tegen grensoverschrijdend gedrag. 

“Vanuit een zwakkere positie en met het gevaar hun eigen integriteit te verliezen, hebben zij moed getoond voor het grotere belang van de samenleving en daarmee vele traumaslachtoffers een hart onder de riem gestoken”, klinkt het van de jury op het congres. Zij verwijzen daarmee naar het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw. 

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws