dinsdag 24 mei 2022

Marc Coucke doet straffe uitspraken over vaccins en farmaceutische industrie

In ‘De Afspraak’ heeft Marc Coucke enkele straffe uitspraken gedaan over de coronavaccins. Zo wil hij de patenten op de vaccins afschaffen. Ook zouden investeringen nu al terugverdient zijn door de industrie.

“Schaf de patenten op coronavaccins af om de pandemie zo snel mogelijk de kop in te drukken. Als het puur over deze vaccins gaat, dan denk ik dat we ongeveer op het punt zitten dat we kunnen zeggen: ‘Smijt alles open en zorg ervoor dat de hele wereld zo snel mogelijk ingeënt wordt’”, citeert Het Laatste Nieuws zakenman Marc Coucke.

“Anders zullen er varianten blijven opduiken uit landen die niet gevaccineerd zijn”, waarschuwt Marc Coucke. “Ik denk dat de meeste bedrijven die hierin geïnvesteerd hebben, dat geld al ruim terugverdiend hebben.” 

Mocht Marc Coucke zelf in het bestuur zitten van een bedrijf dat een patent op een coronavaccin in handen heeft, dan zou hij er niet anders over denken. “Het algemene patentenbeleid moet wel behouden blijven om research mogelijk te maken”, beklemtoont de zakenman nog.

Gerealteerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws