dinsdag 5 juli 2022

Marc Van Ranst haalt uit naar Peter Mertens: “Een verwijt alsof wij wereldvreemd zijn”

In ‘De Zevende Dag’ werd Marc Van Ranst geconfronteerd met een uitspraak van Peter Mertens van PVDA. Die geeft in De Zondag aan dat hij vindt dat de viroloog zich nog altijd té uitsluitend als viroloog gedraagt. 

Marc Van Ranst was te gast in ‘De Zevende Dag’. Wanneer Lieven Verstraete hem de uitspraak van Peter Mertens voorlegt heeft Marc Van Ranst daar snel een antwoord op klaar.

“Ik denk dat de meeste virologen enorm veel tijd spenderen om samen te zitten met alle mogelijke sectoren. En iedereen hier aan tafel zal dat kunnen beamen.” 

Mathias Decaluwé van Horeca Vlaanderen en Michael De Cock van de Brusselse KVS waren ook te gast in het programma. Zij gaven aan regelmatig in gesprek te zijn met Marc Van Ranst over veiligheidsprotocollen en dergelijke.

“Deze uitspraak is eigenlijk een verwijt alsof wij wereldvreemd zijn. En dat is totaal niet waar. Je kan je permitteren om overal naar te kijken, maar wanneer het op Intensieve Zorgen overstroomt dan moet je daar je blik écht op zetten, want dan kan je dat onmogelijk negeren.”

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws