woensdag 6 juli 2022

Marc Van Ranst reageert heftig op filmpje: “Moeten ze praktijkverbod opleggen”

Experten zoals Marc Van Ranst proberen iedereen op een correcte manier te informeren over de vaccins die in omloop zijn. Wanneer dan filmpjes opduiken met foutieve medische stellingen, dan schiet dat bij Marc Van Ranst serieus in het verkeerde keelgat.

Marc Van Ranst reageert op Facebook op een filmpje van de groep ‘Artsen Voor Vrijheid’. Zij laten een filmpje zien waarin een Spaanse vrouw na vaccinatie tegen Covid-19 zogezegd een shock doormaakt. 

De viroloog waarschuwt dat dit fake news is. “Het filmpje gaat over een ziekenhuis in Argentinië waar een patiënte met een lange geschiedenis van convulsies begint te stuipen.”

Blijkbaar werd de groep onderzocht door Gezondheid en Wetenschap. “Zij maakte een factcheck die brandhout maakt van de beweringen van “Artsen voor Vrijheid”

Marc Van Ranst is heel duidelijk hoe op dit nieuws gereageerd moet worden. “Ofwel zijn dit geen artsen, en dan hoeven ze verder geen aandacht te krijgen. Ofwel zijn dit wel artsen, en dan hoort de Orde der Artsen hen dringend een praktijkverbod op te leggen.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws