donderdag 11 augustus 2022

Marc Van Ranst wil dat iedereen het goed onthoudt: “Wordt allemaal doorgegeven aan de politie”

Professor Marc Van Ranst is weer thuis na vijf weken opgesloten te hebben gezeten in een safehouse. Maar de doodsbedreigingen blijven binnenstromen.

“Die doodsbedreigingen zijn bijna dagelijkse kost, en dat is heel erg. En die bezorg ik altijd aan de politie”, zei Van Ranst in ‘Terzake’.

“Ik pas nu iets meer op, om al die dingen die ik zie – en ik ben zeker dat ik natuurlijk maar een fractie zie – door te geven aan de politie.”

Op de vraag of Van Ranst er rekening mee houdt dat er nog incidenten kunnen gebeuren, antwoordde de viroloog: “Je moet daar altijd rekening mee houden. Dat is bijzonder vervelend.”

“En ik vind ook dat je er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat mensen geen bedreigingen gaan uiten. Want dat gebeurt heel vlot momenteel. Men denkt dat dat kan en die mensen voelen zich ook gesteund.”

“Wanneer je dan in die Telegram-groepen een kijkje gaat nemen, dan is dat precies alsof je een theekransje van lieve oude dametjes verstoort, terwijl daar de meest gore praat over je verkocht wordt.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws