maandag 28 november 2022

Marc Van Ranst zegt welke versoepelingen nu kunnen

Marc Van Ranst zegt, net als heel wat andere experten, dat het niet het geschikte moment is om de coronamaatregelen te versoepelen. Toch vindt hij dat de bevolking nu vrijheden terug moet krijgen.

Marc Van Ranst merkt dat de rek er uit is bij de bevolking. Dat is voor hem dan ook de reden om toch versoepelingen toe te laten op een moment dat de coronacijfers daarvoor niet optimaal zijn. Het moet dan wel gaan om buitenactiviteiten.

“Normaal gezien kan je met deze cijfers niet versoepelen. Echter, wanneer de draagkracht van de mensen overschreden is, kan je niet anders dan druk van de ketel halen door een aantal buitenactiviteiten te versoepelen. Het leven is altijd meer dan een louter virologische realiteit”, aldus de viroloog op Twitter.

Hij waarschuwt wel voor politieke spelletjes. “Echter, wanneer alle partijen al hun favoriete versoepelingen NU willen doorvoeren, dan gaat het niet lukken. Dit zal noodzakelijkerwijs stapsgewijs moeten gebeuren, en gespreid tussen vandaag en de grote vakantie.”

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws