donderdag 26 mei 2022

Meyrem Almaci liket gevoelige tweet over Conings waarop heel wat reacties komen

Groen-kopstuk Meyrem Almaci likete op Twitter een post van een vrouw die bang is voor de figuur van Jürgen Conings.

Nu militair Jürgen nog steeds op de vlucht is, zijn er mensen die bang zijn. “Zolang Jurgen niet gepakt is, ben ik (als bruine) toch ook niet gerust”, schrijft Bouchra op Twitter.

De vrouw stelt zich tot slot een vraag. “Hij is extreem rechts en plant een aanslag. Hij zal daarbij naar mijn gevoel zeker geen blanke viseren. Mijn kinderen mogen zeker niet naar een shopping of weet ik veel waarheen. Ben ik aan het overdrijven?”

Meyrem Almaci (Groen) likete de tweet, maar reageerde niet. Dat deden anderen wel en de reacties waren uiteenlopend.

“Ik ben blank en heb hetzelfde gevoel hoor. Je weet nooit wat zo iemand gaat doen en wie een target wordt. Je overdrijft niet”, schreef iemand die zichzelf Pokeytje noemt.

“Neen, zeker niet. Hij is denk ik in een andere stad nu. Met zijn wapens. Als moslims zoveel mogelijk thuis blijven. Niet naar plaatsen gaan waar veel allochtonen bijeen komen”, laat Oguzhan weten.

“Denk dat de kans groter is dat je onderweg naar de shopping met de auto botst bijvoorbeeld. Maar ik begrijp je bezorgdheid + je hebt kinderen. Ik probeer mij altijd tegen zo’n gedachten te verzetten want die angst kan je leven gaan beheersen eens je eraan toegeeft”, klinkt het bij Sanny.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws