zondag 29 mei 2022

Meyrem Almaci wil wat kwijt over Marc Van Ranst en andere virologen

Meyrem Almaci is voorzitster van Groen. Zij ziet met lede ogen aan dat de experten soms enorm veel kritiek over zich heen krijgen.

Marc Van Ranst zit al bijna 2 weken in een safehouse na bedreigingen van de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Meyrem Almaci neemt het op voor alle experten die zich ruim een jaar inzetten in de strijd tegen het coronavirus.

“Woorden zijn niet onschuldig. Woorden die haat zaaien, oogsten geweld. Dat hebben we de voorbije weken nogmaals duidelijk gemerkt”, schrijft Almaci op haar Facebookpagina.

“Met wat er gezegd en geschreven werd over Marc Van Ranst en andere wetenschappelijke experts is de grens niet gewoon bereikt, hij is ruimschoots overschreden. Samen moeten we die grens trekken en benoemen.”

“De experten die al sinds het begin van deze crisis dag en nacht werken, verdienen ons respect. Alle tegenstand ten spijt blijven ze doorgaan om ons door en uit deze gezondheidscrisis te loodsen.”

“Marc, Erika, Steven, Emmanuel, Marius, Mathias, Céline, Niel en nog zoveel anderen: bedankt om zowel achter als voor de schermen door te werken.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws