donderdag 6 oktober 2022

Miguel Wiels gaat opmerkelijke uitdaging aan op symbolische datum

De muzieksector krijgt het hard te verduren door de coronacrisis. Grote concerten kunnen al zo’n jaar niet meer doorgaan.

Miguel Wiels wil daar op 12 en 13 maart verandering in brengen. Hij zal met zijn muzikanten en een handvol artiesten een muzikale marathon van 24 uur lang spelen.

Het belooft een serieuze uitdaging te worden voor Miguel Wiels en zijn muzikanten. “Maar wij willen nog eens live optreden”, vertelt hij aan HLN. “En waarom dan eens niet zot doen en 24 uur aan één stuk spelen?”

Tegengif

Hij ging met het voorstel bij verschillende artiesten aankloppen en die bleken allemaal even enthousiast. “Zie het als een soort tegengif omdat we een jaar lang niet hebben kunnen spelen. En dan exact op de dag waarop ons land een jaar geleden in lockdown ging, heel symbolisch.”

Welke artiesten zullen deelnemen wordt nog even geheimgehouden. Niels Destadsbader zal er in alle waarschijnlijkheid bij zijn tussen 12 maart 18.00 uur en 13 maart 18.00 uur. Het 24 uur-durende concert zal via HLN.be en de HLN app live gestreamd worden.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws