zondag 29 mei 2022

Minister Verlinden schept duidelijkheid in de zaak rond Jürgen Conings

Militair Jürgen Conings is na twee weken zoeken nog altijd niet gevonden, tot grote ergernis van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

De militair verdween twee weken geleden. Hij liet een reeks afscheidsbrieven na en bedreigde viroloog Marc Van Ranst openlijk met de dood.

“Het duurt inderdaad lang”, zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). “We hadden met zijn allen gehoopt sneller duidelijkheid te krijgen. We hebben hem niet gevonden. Hij blijft voortvluchtig. We hebben geen signalen gekregen dat de dreiging verdwenen is. Maar er is ook geen reden om te panikeren.”

De politie en veiligheidsdiensten volgen het dossier nauw op. Vooral de piste van zelfmoord lijkt nu de overhand te nemen.

“Evengoed heeft Conings discreet zelfmoord gepleegd. Door zich bijvoorbeeld met wapens en al in te graven in een put die hij vervolgens opzettelijk heeft doen instorten. Of evengoed heeft hij een einde gemaakt aan zijn leven door met een zwaar gewicht in een vijver of het kanaal te stappen. Dat zou óók allemaal kunnen verklaren waarom we hem maar niet vinden”, zegt een hooggeplaatste bron aan HLN.

Anderen zijn dan weer niet overtuigd omdat Conings voor zijn verdwijning heel veel geld afhaalde. De vraag blijft dan waarvoor hij dat geld nodig had en waar hij naartoe gevlucht is.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws