zondag 29 mei 2022

Minister Weyts onder vuur na deelname aan online televisieprogramma

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) ligt enorm onder vuur nadat hij deelnam aan het online televisieprogramma ‘Shooting Stars’.

In het programma ‘Shooting Stars’ op Youtube krijgen BV’s een vraag gepresenteerd en dan moeten ze op ballonnen schieten om hun keuze te maken.

Ben Weyts kreeg een vraag over wie van zijn collega’s het slechts kon drinken. Hij knalde zonder twijfelen op een ballon met het gezicht van Kristof Calvo (Groen).

“Is dit normaal, minister Ben Weyts?”, vraagt Groen-politicus Björn Rzoska zich af. “Op een moment dat virologen, journalisten en politici (waaronder uw voorzitter Bart De Wever) doodsbedreigingen krijgen. Op dat moment schiet de minister van onderwijs (!) zonder blikken of blozen op mijn Groen-collega Kristof Calvo.”

“Het ergste wat je in de politiek kan doen, is een geweer nemen en schieten op collega’s. Zelfs al was het maar voor de grap. Voor een ramp heb je maar één trigger én een persoon nodig. Een minister en politicus onwaardig”, besluit Rzoska.

“Degoutant. Hier is niets grappig aan, al zeker niet in de huidige context”, zegt ook staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op Twitter. “Een gewelddadig politiek klimaat creëert een gewelddadig maatschappelijk klimaat. Waarom toch Ben Weyts?”

Minister Weyts reageerde vol onbegrip op die reacties. “Het ligt er nogal dik op dat de makers van ‘Shooting Stars’ een humoristische insteek hebben. De opname vond trouwens plaats in onverdachte tijden, tijdens de Paasvakantie. Er zijn natuurlijk altijd mensen die het heel graag heel slecht verstaan, maar dat laat ik voor hun rekening”, zei Weyts in een reactie.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws