zondag 4 december 2022

Mag minister Frank Vandenbroucke wel op restaurant? Dit is het antwoord

Er is opschudding ontstaan over een interview dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke gaf aan RTL. Op de achtergrond lijken er immers twee obers aan het werk te zijn.

Amélie Schildt was één van de journalisten die Frank Vandenbroucke interviewde. “Zoals veel kijkers hebben opgemerkt, en waarover veel verontwaardiging te lezen viel op sociale media, zie je op de achtergrond twee mannen achter een bar. Wij hebben die beelden geanalyseerd en onderzocht”, legt ze uit in Knack.

“Terwijl wij het interview afnamen, waren twee mannen inderdaad aan het werk achter een bar. Het gaat hier echter niet om barmannen, wel om mensen met het statuut van bode/deurwachter.” Zij moeten onder meer alles ontsmetten. De horeca is dus niet open voor minister Frank Vandenbroucke.

Eric Morreel, de directeur-generaal van de quaestuurdiensten, legt uit dat de koffiekamer gesloten is, maar het bedrijfsrestaurant van de Kamer is wel nog open.

“Het restaurant is er één met zelfbediening. “Dat mag open blijven, net zoals andere bedrijfsrestaurants”, zegt Morreel.

“Uiteraard volgen we daar alle geldende hygiëne- en afstandsregels zoals die zijn vastgelegd in het ministerieel besluit van 18 oktober: er zijn panelen in plexiglas geplaatst, iedereen draagt een mondmasker, het bestek is verpakt in papier en je mag niets aanraken dat je niet zelf gaat verbruiken, enzovoort.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws