vrijdag 1 juli 2022

Neuroloog Paul Boon maakt zich zorgen: “Er zijn heel wat meldingen van ‘hersenmist’”

Blijkbaar tast corona niet alleen de longen aan, maar kan het ook invloed hebben op onze hersenen. Neuroloog Paul Boon (UZ Gent) helpt mee met het onderzoek naar de gevolgen van corona op onze hersenen. 

Professor Boon waarschuwde eerder al voor een ’tsunami’ aan hersenaandoeningen ten gevolge van covid-19. Hij wil geen angstpsychose veroorzaken, maar maakt zich toch duidelijk zorgen, vertelt hij in De Standaard.

“Er zijn ook heel wat meldingen van ‘hersenmist”, zegt Paul Boon. “Mensen die weken tot maanden nadat ze covid-19 hebben gehad niet meer normaal functioneren. Ze hebben concentratiestoornissen, kunnen minder goed onthouden, functioneren niet meer op hetzelfde intellectuele niveau.”

“Op hersenscans zien we geen massieve destructie van het brein. Dat kan het dus niet verklaren, het is wellicht veel subtieler.”

“Wat ook bizar is: de ernst van cognitieve klachten hangt niet noodzakelijk samen met de ernst van de covid-infectie. Sommige mensen zijn nooit echt ziek, testen alleen positief en krijgen weken ­later toch klachten.”

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws