woensdag 6 juli 2022

Onthulling: Zo wilde Sihama El Kaouakibi de Antwerpse politie geld ontfutselen

De geldstromen tussen de verschillende bedrijven van El Kaouakibi worden volop onderzocht. Steeds meer dubieuze zaken komen naar boven. Zo liet de Antwerpse politie zich ook in met één van haar bedrijven, maar ze zagen gelukkig een list tijdig in.

De politiezone Antwerpen ging met Sihame El Kaouakibi een overeenkomst aan  voor een ‘community building’-project. Zij moest een project op poten zetten om de afstand tussen jongeren in de stad en de politie te verkleinen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Ze gaf de politie slechts één offerte van haar eigen reclamebureau WannaCatch en El Kaouakibi kreeg de opdracht. In totaal zou het sociaal project haar 100.000 euro opleveren. Daarvan ontving Sihame El Kaouakibi al 40.000 euro.

De politie reageert dat dit heel normaal was, want er waren diensten geleverd. “Voor geleverde prestaties zoals infosessies, vormingen en voorbereidende werken.”

Toch probeerde El Kaouakibi de politie ook op te lichten. Zo stuurde WanneCatch, haar reclamebureau, een voorschotfactuur van 20.000 euro aan de politie. Gelukkig zag die geen aanleiding om het factuur te betalen: “Die hebben we voor alle duidelijkheid niet betaald. De politie betaalt nooit voorschotten.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws