dinsdag 29 november 2022

De Croo kondigt time-out aan maar er komt toch één versoepeling

Het Overlegcomité heeft vrijdag eigenlijk niets beslist. Er wordt een time-out van een week ingelast, kondigde Alexander De Croo aan. Wat betekent dit concreet?

“De ziekenhuisopnames stijgen overal en daarom willen we heel voorzichtig blijven. Vooral omdat we weten dat er varianten zijn die veel besmettelijker zijn dan de originele versie van covid”, legde Alexander De Croo uit.

Volgende week vindt er een nieuw Overlegcomité plaats. “Het huidige ministerieel besluit blijft van kracht zoals het was”, bevestigt de premier.

Concreet betekent dit dat er toch een bijkomende versoepeling van kracht wordt vanaf 1 maart. Naast de kappers mogen dan de andere niet-medische contactberoepen, waaronder schoonheidspecialisten, heropenen. Dit was al beslist op het vorige Overlegcomité en blijft overeind.

Een uitbreiding van onze contacten buiten komt er voorlopig dus niet. Dit blijft beperkt tot 4 mensen. Ook het verbod op niet-essentiële reizen blijft van kracht, minstens tot het volgende Overlegcomité.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws