donderdag 1 december 2022

Premier De Croo fors na kritiek: “Dat is wat de bevolking van ons verwacht”

Alexander De Croo kondigde na het Overlegcomité woensdag strengere coronamaatregelen aan. Hij kreeg flink wat kritiek, maar verdedigde de beslissingen in het parlement.

De premier moest enkele beloftes breken, waaronder de belofte dat kappers voorgoed zouden kunnen openen. Hij legt uit dat wat nu gebeurt, is wat de bevolking verwacht.

“Wat de pandemie nodig heeft, is crisisbeheer, wendbaarheid, bijsturing en koelbloedigheid. Dat betekent dat moet worden bijgestuurd als de situatie verandert. Dat betekent dat soms plannen moeten worden opgeborgen als de situatie verandert”, aldus Alexander De Croo in de Kamer.

“Ik heb geen schaamte om te bekennen dat ik niet aarzel om plannen bij te sturen, als dat nodig is, als de situatie fundamenteel is veranderd en onze bevolking in gevaar is. Dat is ook wat de bevolking van ons verwacht.”

“Dat betekent inderdaad ook dat het beheer van de pandemie soms ook een les in nederigheid is voor ons allemaal. Ik zal echter doen wat nodig is om onze bevolking te beschermen.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws