maandag 26 september 2022

Prins Harry erg emotioneel over zijn grootvader prins Philip: “Hij zou ons nu dit zeggen”

Op 9 april overleed prins Philip op 99-jarige leeftijd. Op 10 juni zou hij 100 jaar zijn geworden.

Op sociale media deelt prins William een pakkend bericht over zijn grootvader. Ook prins Harry deelde een erg openhartig statement.

“Mijn grootvader was een man van dienstbaarheid, eer en een geweldig gevoel voor humor. Hij is altijd zichzelf gebleven en kon omwille van zijn charme de aandacht van elke ruimte naar zich trekken. Ook omdat je nooit wist wat hij zou zeggen”, begint prins Harry.

“Hij zal herinnerd worden als een prins en hertog, maar voor mij was hij mijn grootvader: geweldig met de barbecue, een fantastische spreker en brutaal tot het einde”, klinkt het verder.

Biertje in de hand

“Hij is altijd een rots voor Hare Koninklijke Majesteit geweest, 73 jaar aan haar zijde, en hoewel ik kan verdergaan, weet ik dat hij op dit moment tegen ons allen, met een biertje in de hand, zou zeggen: ‘Oh, ga toch verder!’.”

Harry bedankt ten slotte zijn grootvader voor zijn dienst, zijn toewijding tegenover zijn grootmoeder en om altijd zichzelf te blijven. “Je zal gemist, maar altijd herinnerd worden. Meghan, Archie en ik (en jouw toekomstige achterkleindochter) zullen altijd een speciaal plekje in ons hart hebben voor u.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws