dinsdag 29 november 2022

Professor Devroey onthult zeer vervelend probleem bij de vaccinaties

De kritiek op de traagheid waarmee de vaccinatiecampagne in België verloopt klinkt steeds luider. Dirk Devroey, professor huisartsgeneeskunde, wijst op een nieuw en zeer vervelend probleem.

Mensen worden uitgenodigd als het hun beurt is voor een coronavaccin. De afgelopen tijd werd duidelijk dat heel wat burgers gewoonweg niet komen opdagen op hun afspraak.

Dat stelt de vaccinatiecentra natuurlijk voor een vervelend probleem. Wat het allemaal nog pijnlijker maakt is dat gemeenten over telefoonnummers beschikken van hun inwoners, maar deze niet mogen gebruiken wanneer een persoon niet komt opdagen.

Dirk Devroey wijst op het probleem en vraagt aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden om met een oplossing te komen.

“We willen allemaal dat de vaccinatie snel vooruit gaat. Maar gemeenten mogen de telefoonnummers die ze van burgers hebben niet gebruiken om hen op te bellen als ze niet reageren op de uitnodiging. Kan minister Annelies Verlinden hier dringend een uitzondering op voorzien aub?”, aldus professor Devroey.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws