maandag 26 september 2022

“Rechters moeten ons beschermen tegen een politicus als Frank Vandenbroucke”

Vorige week waren er rellen in het Terkamerbos in Brussel. Fraai om zien was het allemaal niet.

Sander van Hoorn is correspondent bij de VRT. Hij blikt terug op de rellen. “Ik heb er een probleem mee als een politicus dit een schande vindt”, is van Hoorn duidelijk bij Radio 1.

“Die politici leggen ons, maar ook die jongeren die die uitlaatklep blijkbaar zo hard nodig hadden, al een jaar beperkingen op. Ze doen dat op basis van wetten die gebruikt mogen worden op basis van een gaslek.”

Een rechter oordeelde zelf dat de coronamaatregelen onwettig zijn. “Maar dat doet weinig ter zake”, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke daar eerder al over. “Wat een rechter ook mag denken, zonder die maatregelen gaan onze ziekenhuizen het niet meer houden.”

Sander van Hoorn fronst de wenkbrauwen als hij de minister dit hoort zeggen. “Het feit dat de regering ons die beperkingen oplegt, daar moet je tegen beschermd worden. Burgers kunnen in een rechtsstaat naar de rechter om af te dwingen dat ministers de wetten volgen.”

“Als Frank Vandenbroucke dan op deze manier reageert, denk ik dat het precies deze rechtstaat is dat ons moet beschermen tegen een politicus als hem.”

“Waar haalt de man het lef vandaan? Die ziekenhuizen mogen niet omvallen, maar dan heeft hij verdomd de plicht omdat allemaal wettelijk te regelen.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws