vrijdag 1 juli 2022

‘Versoepelingen voor de zomer kunnen mogelijk niet doorgaan’

De coronamaatregelen worden ingrijpend versoepeld vanaf 9 juni en dat stemt experten zeer bezorgd. Biostatisticus Geert Molenberghs vreest dat de regering de versoepelingen voor de zomer op het spel zet.

Geert Molenberghs verwijst naar de coronacijfers van vorig jaar. Toen lagen er ongeveer 35 mensen op intensieve zorg en kwamen er dagelijks ongeveer 100 nieuwe besmettingen bij.

Op dit moment zijn er dagelijks nog altijd bijna 2.000 nieuwe besmettingen en daalde het aantal bedden op intensieve zorg net onder de 500.

Door de verplichting af te schaffen om anderhalve meter afstand te houden en een mondmasker te dragen en mensen opnieuw te laten knuffelen, neemt de regering een zeer groot risico, volgens Molenberghs.

“Ik denk dat we een klein beetje met vuur spelen. Het is hier te vroeg voor en dit kan tot een opflakkering of in het slechtste geval tot erger leiden”, waarschuwt hij bij TV Limburg.

“Er is een behoorlijk risico dat deze versoepelingen terug tot oplopende cijfers gaan leiden. Dat betekent dat er misschien moet teruggeschakeld worden en dat versoepelingen die voor de zomer gepland zijn uitgesteld moeten worden.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws