dinsdag 5 juli 2022

Sabine Hagedoren waarschuwt voor aprilse grillen na prachtig lenteweer

Het werd gisteren een echte lentedag. Het werd volgens Sabine Hagedoren zelfs de warmste 30 maart en het werd ook de warmste dag in maart sinds 1892.

Vandaag mogen we opnieuw zo’n warme temperaturen verwachten. Het wordt rond 23 graden. “Dat zijn hoge waardes voor de tijd van het jaar. Normaal mogen we zo’n 13 graden verwachten”, zegt Sabine Hagedoren in ‘Het Weer’ op Eén.

“Donderdag blijven we nog even in die warme lucht zitten in het binnenland met temperaturen tot 21 graden en veel zonneschijn. Later vanaf het noorden wat meer wolken. Ook vrijdag staan we op met veel bewolking. Het blijf wel droog met opklaringen. Maxima liggen rond 12 graden.”

Aprilse grillen

Ook het weekend wordt frisjes. “Zaterdag 9 graden met een onaangename wind uit noordoostelijke hoek. Afwisselend zon en wolken. Ook zondag blijft het veeleer koel en rustig weer, zon met wolken en 10 graden”, aldus de weervrouw.

“Begin volgende week lijken die aprilse grillen toch af te komen. Het belooft wisselvallig te worden en stilletjes aan vergroot de kans op wat neerslag, regen of een aantal buien. Dat bij temperaturen rond 10 graden”, besluit Sabine Hagedoren.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws