dinsdag 24 mei 2022

Sammy Mahdi: “Dat is de angst waar ik elke avond mee ga slapen”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi roept de mensen zonder papieren met aandrang op om hun hongerstaking stop te zetten.

Het gaat om zo’n 700 migranten die nu verblijven in de Brusselse Begijnhofkerk en lokalen van de Vrije Universiteit Brussel. Ze zijn al een week in hongerstaking.

Met hun actie willen de sans-papiers hun regularisatie afdwingen. Maar Sammy Mahdi (CD&V) zegt dat dit niet zal lukken. Hij roept op om de actie stop te zetten.

“Ik maak mij zorgen over hen. Dit is gevaarlijk voor hun gezondheid en kan op lange termijn ernstige gevolgen hebben. Ik blijf met aandrang vragen om de hongerstaking te stoppen. Dit zal niet helpen voor hun concrete situatie,” zegt hij. 

“Helaas zijn er regels die gevolgd moeten worden en is het niet de structurele oplossing om aan collectieve regularisatie te doen. Ik kan enkel maar duidelijk maken wat de regels zijn en dat een hongerstaking daar weinig aan zal veranderen”, voegde hij er op Radio 2 aan toe.

“De angst waar ik elke avond mee ga slapen, is ’s anderendaags wakker te worden en te horen dat er iemand gestorven is omdat hij dacht dat een hongerstaking zou helpen, omdat er een aantal mensen en organisaties zijn die hen wijsmaken dat ze via een hongerstaking uiteindelijk geregulariseerd zullen worden.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws