maandag 23 mei 2022

Sammy Mahdi reageert op het feit dat Jürgen Conings gevonden is

Het feit dat de verdwenen militair Jürgen Conings dood teruggevonden is beroert ook Sammy Mahdi (CD&V).

Volgens Sammy Mahdi moeten er uit het drama rond Jürgen Conings lessen getrokken worden.

“Je bent altijd iemands kind, altijd iemands vriend. Wat nu primeert, is ons medeleven voor de partner, kinderen en vrienden van de man die overleden is. Ja, ook voor mannen die op een OCAD lijst stonden”, schrijft Mahdi op Facebook.

Volgens Mahdi is er geen complot rond Conings. “De ene is net iets te blij met het overlijden van een man, geradicaliseerd of niet. De andere ziet een reden om de staat nog minder te vertrouwen. Complottheorieën à volonté. Ja, het is straf dat de zoektocht zo moest eindigen, maar als de overheid u iets wou wijsmaken had ze wel een ander verhaal bedacht.”

Mahdi waarschuwt ook de media, om op te letten met berichtgeving. Deze zaak beroert volgens hem heel wat mensen. Hij wijst er ook op dat Defensie hem anders had moeten behandelen, maar dat dit niet gebeurde door besparingen.

Mahdi besluit met een gedachte over de manier waarop Conings wellicht om het leven kwam. “Vergeet niet dat de berichtgeving over zelfmoord altijd gevoelig is voor mensen met zelfmoordgedachten. Ook vandaag. Je bent altijd iemands kind, altijd iemands vriend”, klinkt het.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws