dinsdag 24 mei 2022

Sammy Mahdi zit met een groot probleem: “Ik slaap er niet van”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) stelt voor om een “neutrale zone” te creëren voor de hongerstakers zonder papieren.

Op de campussen van de Brusselse universiteiten en in de Begijnhofkerk zitten honderden mensen zonder papieren. Ze eisen een collectieve regularisatie en gingen vorige maand in hongerstaking.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is bezorgd voor deze situatie. “Ik hoop dat er geen doden zullen vallen. Ik ga elke avond slapen met het idee dat dat mogelijk is, en ik slaap er niet van”, zei Mahdi bij RTL. “Ik probeer alles te doen wat ik kan.”

Collectieve regularisatie is echter niet mogelijk. Elk dossier moet individueel bekeken worden, zo laat de staatssecretaris weten. Mahdi stelt voor om een “neutrale zone” in te richten in de buurt van waar de mensen zonder papieren in hongerstaking zijn.

Daar kunnen ze vragen stellen bij hun dossier en nagaan wat de overgebleven opties nog zijn. Normaal moet elke asielzoeker zelf naar de betrokken diensten gaan.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws