donderdag 18 augustus 2022

Steven Van Gucht geeft tips: “Ik ben niet van plan om me op een feest te laten besmetten”

Vanaf 9 juni mogen er opnieuw tuinfeesten georganiseerd worden. Deze zomer kan dat zelfs met 50 personen.

Steven Van Gucht vindt die datum van 9 juni nog bijzonder vroeg. “Het is niet omdat politici zeggen dat je vanaf 9 juni weer een feest mag geven, dat het ook veilig is”, zegt viroloog Steven Van Gucht aan De Standaard. “Op plekken waar je de mensen kent en vertrouwt, zoals familiebijeenkomsten, is het geen sinecure om de afstand altijd te bewaren.”

Volgens Van Gucht is het nog allemaal te vroeg. “We zitten nog volop in de vaccinatiecampagne. We mogen niet vergeten dat op die tuinfeesten veel mensen zullen rondlopen die nog niet gevaccineerd zijn of die nog maar net hun eerste spuit gekregen hebben, maar nog niet beschermd zijn.”

Van Gucht projecteert dit op zijn eigen situatie. Hij is 45 jaar en krijgt midden juni een eerste vaccin toegediend. Daardoor zal hij pas in juli beschermd zijn. “In tussentijd ben ik niet van plan om mij op een feest te laten besmetten.”

Goede afspraken moeten vooral goede vrienden maken. “Ga je toch naar een feest, maak dan van tevoren goede afspraken, zodat je er met de juiste verwachtingen en ingesteldheid naartoe gaat. Houd altijd afstand, geef geen handen of kussen, en ga bij slecht weer niet binnen zitten.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws