donderdag 18 augustus 2022

Steven Van Gucht neemt nieuwste coronacijfers met korreltje zout, maar ziet ook goed nieuws

De recentse coronacijfers die Sciensano loste zien er wel heel positief uit. Viroloog Steven Van Gucht analyseert de nieuwste cijfers.

Het aantal nieuwe besmetting is met maar liefst 25 procent gedaald, tot 2.267 nieuwe gevallen per dag. Cijfers die volgens viroloog Steven Van Gucht met de nodige korrels zout genomen moeten worden.

Volgens Van Gucht is dit vooral te wijten aan Hemelvaart en het weekend. Door het verlengd weekend is er veel minder getest omdat mensen niet bij de dokter langsgaan en de scholen gesloten zijn.

Wat wel goed nieuws is, is dat de ziekenhuisopnames met 15 procent dalen en de bezetting van het aantal ziekenhuisbedden daalt naar 1.803, een daling van 17 procent.

“De ziekenhuisopnames zijn niet afhankelijk van de teststrategie en ook minder gevoelig voor een feestdag. Wie erg ziek is, kan dat niet zomaar uitstellen. De daling van 15 procent die we daar zien, is dus zeker goed nieuws. Als het zo verder gaat, kunnen we eind deze maand onder de 100 ziekenhuisopnames per dag zitten”, zegt Van Gucht aan Het Nieuwsblad.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws