zaterdag 13 augustus 2022

Steven Van Gucht niet akkoord met algemene aanname over Indiase variant

Tijdens de gehele pandemie duiken er telkens steeds weer nieuwe varianten op. Dat een virus muteert is niet zo bijzonder weten we ondertussen. Maar de onwetendheid over de mutaties qua besmettelijkheid bijvoorbeeld, zorgt toch telkens voor ongerustheid bij de meeste mensen.

Ondertussen is er al iets meer geweten over de Indiase variant bij mensen die reeds gevaccineerd zijn. “Uit eerste studies blijkt dat het bloed van mensen die gevaccineerd zijn of die de natuurlijke infectie hebben gehad, nog steeds in staat is om ook die Indiase variant te neutraliseren.”

“De enige vraag die nu nog open ligt is of die Indiase variant nu besmettelijker is of niet. Dat wordt vaak als een waarheid aangenomen, maar dat is helemaal niet zo. Het wetenschappelijk debat ligt nog volledig open”, zegt viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.

“Uit voorzorgsprincipe denk ik wel dat het goed is dat we die variant buiten houden. Er zijn veel zaken onzeker en het duurt een hele tijd vooraleer je zekerheid kan creëren. Het is dus beter om zulke varianten en onbekende factoren buiten de grenzen te houden.”

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws