vrijdag 1 juli 2022

Steven Van Gucht reageert op BV’s die geen vaccin willen: “Kiezen ze voor het virus”

Tine Reymer en Peter Van Den Begin willen geen coronavaccin laten zetten. Ook Marlène De Wouters twijfelt.

Er zijn dus heel wat BV’s die twijfelen aan het coronavaccin. Peter Van Den Begin zegt dat hij geen onderdeel wil zijn van een experiment.

Er zijn dus wel wat BV’s die twijfelen aan het coronavaccin. Peter Van Den Begin zegt dat hij geen onderdeel wil zijn van een experiment.

“Ik begrijp die uitspraken”, reageert viroloog Steven Van Gucht bij Radio 1. “We moeten met die mensen in gesprek gaan. Waar zijn ze bang voor?”

“Je moet dan ook het gepaste antwoord geven. Het antwoord is heel éénvoudig. Als je niet kiest voor het vaccin, dan kies je voor het virus.”

“Vroeg of laat gaat iedereen die geen vaccin gekregen heeft, het virus krijgen. Het vaccin is getest bij klinische studies en miljoenen mensen hebben dat al bevestigd.”

“Dat vaccin is écht wel veilig. Die BV’s hebben een luide stem. Ze worden beïnvloed door onzin en fakeberichten vanuit de sociale media. Soms verkopen artsen en geleerde personen ook onzin.”

“Het is voor ons als experts moeilijk want wij controleren de sociale media niet. Het is eigenaardig dat men die berichten gaat verspreiden. Dat is gevaarlijk. Deel ook geen berichten waarvan je niet zeker weet dat het echt is.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws