maandag 17 januari 2022

Steven Van Gucht spreekt klare taal: “De Indiase variant gaat daarop geen impact hebben”

Tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum was viroloog Steven Van Gucht heel duidelijk over het belang van de vaccinatie. Ook nu de Indiase variant in ons land is.

“De Indiase variant gaat geen impact hebben op de te behalen vaccinatiegraad. Of die variant nu doorbreekt of niet, gaat in essentie niet zoveel verschil maken. Wij zijn van mening dat het belangrijk is dat vooral zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. 70% is eerder laag want dat betekent dat 30% van de volwassen bevolking niet gevaccineerd is.”

“Een klein deel van die 30% zal waarschijnlijk het virus al eens opgelopen hebben. Maar voor een groot deel van hen zal dat nog niet het geval zijn. Die mensen gaan dus in de toekomst risico lopen op een besmetting en een risico op ernstige symptomen, acute of chronische klachten”, verduidelijkt Steven Van Gucht. 

“Mensen die kiezen om zich niet te laten vaccineren, moeten beseffen dat zij heel waarschijnlijk het virus zullen oplopen. Als dat niet in de komende weken is, is dat in de komende maanden of in de komende jaren.” Steven Van Gucht doet dan ook een oproep naar de bevolking: “Het is veel beter om u te beschermen met een basisimmuniteit dankzij het vaccin en dan kan je veel van die risico’s verminderen”.

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws