dinsdag 5 juli 2022

Steven Van Gucht wijst op gevaar: Zo kan je buiten ook besmet raken

Steven Van Gucht heeft ook een eerste terrasje gedaan. De terrassen openen zet ook mensen aan om bijeen te komen en dan wijst de viroloog toch op het gevaar van besmetting met het virus buiten.

“Ik heb zondag mijn eerste terrasje gedaan en ik heb daar heel erg van genoten. Ik moet zeggen dat het in heel veilige omstandigheden is gebeurd. Ik zag daar vooral blije gezichten”, zegt Steven Van Gucht op Radio 1 in ‘De Wereld Vandaag’.

“Ik heb me wel wat zorgen gemaakt over de beelden van bijeenkomsten in sommige dorpen en steden. Je kan de terrassen heel veilig openen, maar het zet natuurlijk wel een aantal andere zaken in gang. Ik hoop dat het een kleine minderheid van de bevolking is die daar aan meedoet.”

“Als je fysiek contact hebt, elkaar omhelst, dan maakt het niet veel uit of je binnen of buiten bent. Een kus buiten is even gevaarlijk als een kus binnen. Als je wat afstand houdt tegenover elkaar is het buiten wel heel wat veiliger dan binnen. Maar je kan elkaar ook buiten wel besmetten.”

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws