zaterdag 21 mei 2022

Steven Van Gucht wil dat iedereen het doet: “Dat is een teken van respect”

Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano roept op om de gezondheidsmaatregelen te blijven opvolgen. Uit respect voor wie nog niet gevaccineerd is, en dus nog besmet kan geraken.

“Eén op de twee volwassenen heeft intussen een eerste inenting gehad en bijna één op de vier een tweede inenting. Dat is zonder meer goed nieuws, maar laat ons vooral ook niet vergeten dat de helft van de volwassen nog steeds niét gevaccineerd is. En dat meer dan drie vierde van de volwassenen nog maar half gevaccineerd is.”

“Wat betreft contacten in de privésfeer is het belangrijk om rekening te houden met de vaccinatiestatus van je gezelschap. Vaak zal je immers nog familie, vrienden of collega’s treffen die nog niet, of onvolledig, gevaccineerd zijn.”

“Blijf daarom denken aan de basisregels wanneer je met anderen afspreekt. In het bijzonder wanneer nog niet iedereen beschermd is. Ook al zullen vele verplichtingen binnenkort afgeschaft worden.”

“Beperk dus nog je dichte fysieke contacten, spreek buiten af en hou afstand. In deze overgangsperiode is dat een teken van respect voor de gezondheid van je nog niet gevaccineerde medemens”, aldus Van Gucht.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws