donderdag 6 oktober 2022

Veerle Heeren, Sihame El Kaouakibi: In Wallonië zou dit nooit gebeurd zijn

De Waalse journalist Christophe Deborsu ziet hoe Vlaanderen meer en meer verglijdt in polarisatie Hij meent ook te weten hoe dat komt.

Voor Christophe Deborsu reageert Vlaanderen veel te extreem op heel wat situaties. “Als ik zie hoe Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden behandeld is, alsof ze 10.000 dosissen vaccins voor eigen gebruik heeft gestolen, antwoord ik: ‘Oké, ze heeft een fout begaan, ze heeft zich oerslecht verdedigd, maar zo’n ramp was het niet’”, zegt Deborsu aan HBVL.

In Etterbeek was er ook een burgemeester die zichzelf vroeger liet vaccineren, maar dat haalde de pers zelfs niet.


Ook op de zaak rond Sihame El Kaouakibi werd volgens Deborsu veel te heftig gereageerd. “Hoeveel geld ze verduisterd heeft moet nog blijken, misschien niet zo veel eigenlijk. Maar ze wordt nu al als een misdadiger opgevoerd. Elke misstap is voortaan een aardbeving. De invloed van het Vlaams Belang speelt daarin al 30 jaar een grote rol.”

Voor de gulden middenweg kiezen heeft volgens Deborsu Vlaanderen in het verleden groot gemaakt. “Die partij haalt grof geschut voor alles en nog wat boven en rechtvaardigt de brutaliteit in de samenleving. Woorden doden. De beste remedie is meer mildheid. Niet te verwarren met laksheid of naïviteit.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws