donderdag 11 augustus 2022

Voormalig minister Schauvliege bijt van zich af: “Gemakkelijke prooi op dit moment”

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu in 2017, reageert op de beschuldigingen die ze krijgt in het PFOS-dossier.

Bij OVAM was afgelopen weekend te horen dat zij niet mochten communiceren over de PFOS-vervuiling na een ministeriële beslissing.

Voormalig Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege zegt dat zij dat niet was. “Ik heb er geen weet van dat er ooit beslist is om niet te communiceren over die vervuiling. Dat herinner ik mij alleszins niet”, zegt ze in Het Nieuwsblad.

Volgens Schauvliege werden alle beslissingen door het grote belang van het Oosterweelproject in een comité genomen, nooit door iemand individueel.

Schauvliege vindt dan ook dat zij onterecht in de spotlights van dit dossier komt. “Ik ben een heel gemakkelijke prooi op dit moment. Ik heb het gevoel dat sommigen mij als zondebok kiezen, omdat ik recent al eens ontslag heb moeten nemen en dus niet meer in functie ben.”

De minister moest in februari 2019 ontslag nemen na uitspraken over de klimaatprotesten op een nieuwjaarstoespraak bij het Algemeen Boerensyndicaat. De CD&V-top besliste toen dat ze beter een stap opzij zette.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws