donderdag 11 augustus 2022

Wouter Beke duidelijk: “Vanaf dan kan iedereen gevaccineerd worden”

Het ziekenhuispersoneel zit met de handen in het haar. De geplande vaccinaties gaan niet door.

Pfizer kan niet garanderen dat het al de vaccins tijdig kan leveren. “We hebben de voorbije weken hard gewerkt om die vaccinatie in orde te werken”, legt minister van Volksgezondheid Wouter Beke uit bij TV-Limburg.

“Ik hoop niet dat dit voor iedereen voor vertraging gaat zorgen”, gaat Beke verder. “Maar het geeft wel aan dat we heel afhankelijk zijn van die vaccins. De uitleg van Pfizer is dat ze ons 20% minder kunnen leveren.”

“Ze zeggen ook dat er nu nog een paar vertragingen hebben. Ze willen hun productielijn opschroeven zodat ze op het einde van de rit alles op tijd kunnen leveren.”

“Wij hadden gerekend op die extra capaciteit. Ik hoop ook dat we goedkeuring gaan krijgen van nog andere vaccins. Dat hebben we in totaal vier vaccins die we kunnen inzetten. We gaan dan meer vaccins hebben dan dat er mensen zijn.”

“Ik denk dat we rond Pasen voor de bredere groepen gaan vaccineren. Dat moet wel realistisch zijn. Of we voor de zomer iedereen kunnen vaccineren, hangt af van de leveringen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws